Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Wanneer de vorige reis/vakantie net achter de rug is, denk ik graag alweer na over de volgende bestemming. Ik zorg er tegenwoordig ook voor dat ik in mijn huis een vakantie gevoel creëer. Wat momenteel een grote trend is en waar ik groot fan van ben dat zijn wereldkaarten voor aan de muur.

Materialen
Je hebt wereldkaarten in allerlei soorten materialen; canvas, hout, tuinposter, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel.

Voor iedereen die een optimale vakantiesfeer in huis wil halen, is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Stadskaarten
Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden.  Een zwart-witte weergave van de wijken van Groningen bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip.

Ik ben in elk geval fan van mijn canvas foto. Elke keer als ik er naar kijk, waan ik mezelf al op de volgende vakantiebestemming!


One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.