Parque Santiago – Tenerife

Op vakantie, maar waarheen?
Vakanties zoeken op internet is het leukste dat er bestaat. Wij gaan altijd na het hoogseizoen en moeten er rekening mee houden dat het niet overal meer warm weer is. Waar zoeken wij dan naar? Zon, zee, strand, bergen, lekker eten en drinken en leuke activiteiten. Het liefst een combinatie van rust met heel veel levendigheid. Zo kwamen wij uit op Tenerife in de regio Playa de las Americas in het zuiden van dit prachtige eiland.

Parque Santiago
Dan pas begint het echte zoekwerk pas want er zijn vele accommodaties te vinden. Het belangrijkste aan de accommodatie vinden wij de locatie; loopafstand van het strand en dichtbij de boulevard. Daarnaast vinden wij het van belang dat het schoon is en dat er een zwembad tot onze beschikking is. We kwamen uiteindelijk terecht bij Parque Santiago III. Parque Santiago heeft 4 grote appartementencomplexen en 1 villacomplex. Ze hebben een eigen shopping center en tientallen restaurants aan de boulevard. Daarmee is het net een dorp op zich. In welk complex/resort je ook verblijft, allemaal hebben ze een perfecte locatie en elk appartement heeft een balkon of tuin met prachtig uitzicht. Het uitzicht bestaat uit de zee, de boulevard of het zwembad dus dat is altijd goed.

Parque Santiago III
Wij verbleven in het park dat midden op de boulevard staat; Parque Santiago III. Dit complex is te bereiken vanaf de zee en vanaf de boulevard. De appartementen zijn allemaal ruim, hebben een balkon met overkapping (zie foto hierboven), hebben een bad/douche combinatie, een eettafel, een zithoek en een keuken. Het complex heeft twee hele grote zout water zwembaden en dat was even wennen. Binnen de kortste keren hadden wij zout in onze mond en hele rode ogen. We hebben daarom eerst maar een zwembril gekocht (tip!). Naast de twee grote zwembaden is er ook nog een jacuzzi. Om de zwembaden heen staan allerlei loungestoelen (zie foto hieronder) en héél erg veel zwembadstoelen. Je hoeft dan ook niet mee te doen met de nummer 1 irritatie op vakantie: vroeg opstaan en een handdoek op de stoel liggen ter reservering. Let op: wij waren er natuurlijk niet in het hoogseizoen.

Achter de blauw/witte parasols op de foto bevindt zich het strand en de zee al.
Verder zijn er twee terrassen, een bar en een sportschool te vinden op het middenplein. Vanaf alle kanten kunnen mensen het middenplein betreden, maar vanuit het complex controleren ze af en toe of je een zwembadkaart hebt. Aan de andere kant van het middenplein zie je ook nog prachtige bergen liggen. Het hele complex ademt de typische Canarische stijl!

Wat mij opviel is dat de meeste kleuren op het middenplein blauw (van de zee), wit (stranden) en geel (zon) zijn. Dit gaf mij een ultiem vakantiegevoel. Daarnaast bloeien overal op het middenplein prachtige kleurrijke bloemen (zie foto hiernaast)
De boulevard waar het complex aan ligt leeft overdag al enorm, maar bruist in de avond nog veel meer. Overal zijn terrasjes en elke avond kun je bij elk restaurant live muziek vinden. Op de straat zie je overal gezellig lampjes en straatartiesten die hun talent willen laten zien (en/of geld willen verdienen). Het Hardrockcafe is een gebouw waar je niet om heen kunt; werkelijk prachtig.

Halverwege de boulevard is een fontein te zien waar in de avond een lichtshow met muziek plaatsvindt. Tegenover Parque Santiago III zit Cafetaria Plaza waar Trevor Martin ongeveer elke avond optreed (Nee, niet de broer van Ricky). De eerste avond gingen wij nog vooraan zitten, maar dat leer je snel af. Als je vooraan zit, dan ben je erbij! Trevor is van de snelle (Gordon achtig), Engelse humor en daar waar hij een opmerking kan maken daar maakt hij een opmerking. Kijk ook niet raar op als hij je drankje op drinkt of je naar voren roept om je een rol toe te bedelen tijdens één van zijn optredens. Als je houdt van snelle, Engelse ietwat ordinaire humor  gecombineerd met gezellig en mooi gezongen liedjes, dan ben je hier op je plek. Blijf vooral even zitten tot 22:00 uur, want dan transformeert hij tot Elvis Presley, Elton John, Freddie Mercury, Tom Jones of Stevie Wonder en dan is niemand meer veilig. Neem vooral één van de achterste tafeltjes! Echt waar, doe het maar gewoon ;-).

Naast Cafetaria Plaza en tegenover Parque Santiago III staat Parque Santiago’s eigen supermarkt (zie foto hiernaast) waar de belangrijkste dingen te krijgen zijn. Neem zonnebrandcrème mee vanuit Nederland, want dat is daar veel duurder. Verder viel het me op dat het overal heel schoon was. De gezellige live muziek gaat door tot 01:00 uur in de nacht en dan stopt het. Hier handhaven de lokale autoriteiten goed op. ‘S nachts heb je dan ook helemaal geen last van geluidsoverlast.

Naast Parque Santiago III welke ik nu met name heb beschreven zijn er dus nog vier andere grote complexen. Het neemt dan ook half Playa de las Americas in beslag. Ondanks dat de complexen allemaal zo groot zijn, is de sfeer heel intiem en gezellig. Bij Parque Santiago III kun je dan ook heerlijk relaxen en genieten van de rust. Tot slot nog één goede tip om te gaan eten: Friends Lounge Bar & Restaurant. Het restaurant staat nummer 1 op tripadvisor qua restaurants op Tenerife en dat is wat mij betreft meer dan terecht. Het restaurant heeft een Nederlandse eigenaar, serveert de meest heerlijke verse gerechten en heeft wat mij betreft de lekkerste cocktails! Alles is van hoge kwaliteit en verse producten. Je kunt er heerlijk zitten met uitzicht op de zee. Wel even reserveren van tevoren, want het zit elke avond vol. Proef vooral de Chateaubriand.

Canarische lekkernijen
Tot slot nog twee typisch Canarische lekkernijen

Canarische aardappelen
Canarische aardappelen met Mojo saus. Dit zijn zoute krieltjes in schil. De Mojo saus kun je in de kleuren rood en groen overal kopen, maar zelfgemaakt zijn ze het allerlekkerst. Klik hier voor het recept.

Barraquito
Dit is een klein glaasje met van onder naar boven: gecondenseerde melk, Licor 43, melkschuim, warme melk, espresso, kaneelpoeder en limoen. Je moet de laagjes nog kunnen zien. Een heerlijk drankje voor na het eten.

Wil je meer weten over Parque Santiago of over Tenerife zelf? Plaats een bericht op kijk zelf op Booking.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.