Lange, volle wimpers? Probeer wimperextensions

Van de kapper naar de wimperextensions
Toen ik 2,5 jaar geleden een keer bij de kapper zat, toen viel mij op dat Diana hele mooie wimpers had. Ik vroeg haar welke mascara zij gebruikte en toen gaf ze aan dat ze net de dag ervoor wimperextensions had laten zetten. Ik had daar op dat moment nog nooit van gehoord.

Tijdens het koffie drinken vertelde de kapper dat diegene die haar wimperextensions had gezet net is begonnen met het opzetten van haar eigen praktijk. Ik vind het altijd leuk om dat soort nieuwe dingen uit te proberen en ik vind het heel leuk om startende ondernemers op die manier wat te helpen en dus gaf ik aan dat ik ook wel een keer wimperexensions wilde uitproberen. De kapper pakte haar telefoon en belde diegene op en ik kon meteen wel even langs komen. Het was al 18:00 uur en ik was verbaasd, maar heel enthousiast, dat ik nog langs kon komen.

Wimperextensions Hoogezand
Toen ik voor het eerst heen ging toen had ik allerlei vragen in mijn hoofd: Hoe gaat het zetten van extensions in zijn werk? Gaat het er niet heelWimper extensions overdreven of nep uit zien? Hoe lang duurt zoiets? Hoe moet ik me zo’n praktijk voorstellen? Gaat het niet ten koste van mijn eigen wimpers waar ik heel tevreden over ben et cetera et cetera.
Normaal gesproken zou ik dat allemaal van tevoren uitzoeken voordat ik heen zou gaan, maar in dit geval had de kapper al gebeld en kon ik me niet voorbereiden. Nu, 2.5 jaar later, weet ik natuurlijk hoe het gaat en dus zal ik hier iets over gaan vertellen. Altijd handig voor diegene die er nog over twijfelen om heen te gaan.

De praktijk is gevestigd in Sportcentrum de Kalkwijk in Hoogezand. Hier zit onder andere ook het zwembad. De praktijk heet Wimperextensions Hoogezand en de eigenaresse heet Amrita.
In de praktijk zelf staat een ligstoel met een heerlijk zacht dekentje erover waar ik elke keer op mag liggen.
De eerste keer kijkt Amrita welke lengte van de wimperextensions het beste staat. Ik vind het belangrijk dat het er wel natuurlijk uit blijft zien qua lengte en bij mij staat 12 millimeter het mooiste. In het begin hanteerde Amrita alleen nog de one by one techniek. Dit houdt in dat er één wimperextension op één wimper geplaatst wordt. Inmiddels gebruikt ze ook de 3d Russian volume techniek waarbij meerdere flinterdunne en hele lichte extensions op één wimperhaar geplaatst worden.

Toen Amrita startte met de 3d russian volume, heb ik dat ook meteen uitgeprobeerd. Het verschil tussen de one by one en de 3d russian volume is goed zichtbaar. Met de  3d russian volume lijken de wimpers nog veel voller dan bij de one by one. Persoonlijk raad ik de 3d russian volume dan ook aan. Wanneer ik lekker relaxed op de ligstoel zit, krijg ik een plakkertje op mijn onderste wimpers, zodat die niet in de weg zitten tijdens het zetten van de extensions. Het enige wat ik hoef te doen is te liggen met mijn ogen dicht. Amrita vertelde dan ook eens dat veel klanten van haar ook in slaap vallen. Zelf slaap ik nooit, maar luister ik heel relaxed naar de muziek die op staat. De wimpersextensions worden vervolgens met een speciale lijm bevestigd aan de wimperhaar. Een nieuwe set duurt ongeveer anderhalf uur tot twee uur en het bijvullen duurt ongeveer een uur. Je kunt kiezen om de wimpersextensions na 2, 3, of 4 week bij te vullen. Ik doe dit altijd na drie weken.

Het mooie van wimperextensions vind ik dat je helemaal geen lijm of oneffenheden ziet en het lijkt echt heel natuurlijk, alsof je hele mooie, lange wimpers hebt en hele goede mascara gebruikt. Je voelt de wimperextensions ook niet zitten, want ze zijn heel erg licht. Ik vind het ook een groot voordeel dat je nooit meer mascara op de bovenste wimpers hoeft te doen. Ik doe alleen mascara op mijn onderwimpers, want de wimperextensions zitten op de bovenwimpers. Ook is het ideaal wanneer ik op vakantie ga, want dan hoef ik helemaal geen make-up mee.
Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg is: Gaat dit nou niet ten koste van je eigen wimpers? Ik merk wel dat mijn wimpers na 2,5 jaar iets dunner zijn geworden, maar ik ben nog steeds heel tevreden want ze groeien gewoon weer aan.
Om mijn eigen wimpers in goede conditie te houden, gebruikte ik eerst altijd Castoroli. Castorolie voedt de wimperwortel en versterkt en verdikt de wimper zelf. Castorolie is overigens ook heel goed om gespleten haarpunten te voorkomen. Ik kocht het zelf altijd bij de Tuinen, maar het kan ook bij Bol.com
Omdat ik al zo lang klant ben, heb ik recentelijk een wimperserum gekregen van Amrita. Dit serum heet Perfect Eyelash Enhancer Serum en het maakt de wimpers langer, dikker en voller. Ik merk het effect heel duidelijk. Bovendien is het makkelijk op te brengen vanwege het hele dunne kwastje.

Nog meer opties
Ondertussen heeft Amrita haar praktijk uitgebreid en doet ze nu ook lash lifting. Hiermee lift ze je eigen wimpers, zodat ze veel voller lijken. Dit is een mooie methode voor als je geen wimperextensions wilt. De wimpers blijven 6 tot 8 weken mooi gekruld.
Daarnaast doet ze nu ook aan microblading. Dit is een speciale techniek om permanent vollere wenkbrauwen te krijgen.

Ik ga nog elke keer met heel veel plezier heen, omdat het voor mij ook een relaxmoment is. Ik ben inmiddels zelf verhuisd en moet nu ongeveer een uur rijden om er te komen. Er komen steeds meer locaties waar je wimperextensions kan laten zetten en ik heb ook wel eens overwogen om dichterbij huis te zoeken, maar ik heb toch besloten om bij Amrita te blijven want ik vind haar heel professioneel en zij zet de wimpers heel erg netjes. Ik zie bij andere die wimperextensions elders hebben laten zetten wel eens hoe slordig het kan zijn en dat wil ik niet. Ook wil ik het risico niet lopen dat mijn eigen wimpers schade oplopen.
Bovendien vind ik Amrita altijd heel gezellig en relaxed en heb ik respect voor haar dat ze haar eigen praktijk heeft opgezet, steeds door blijft ontwikkelen en dat ze heel flexibel is en altijd meedenkt met alles. Ik vind haar praktijk ook heel gezellig met de muziek en de heerlijke geur die er altijd hangt. Heel relaxed. Ik mag haar altijd appen als ik een vraag heb of als ik eerder of later dan gepland een afspraak zou willen. Ze doet het echt heel goed allemaal, dus ik raad haar praktijk ook absoluut aan.

Nadat er wimperextensions bij mij zijn gezet, ga ik altijd even een broodje eten bij de Subway, want ja…dat is toch maar 50 meter lopen 🙂

Mochten jullie meer informatie willen over Wimperextensions Hoogezand klik dan hier voor de website en hier voor de Facebook pagina.

Vragen? Stel ze gerust.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.