Pannekoekplant

Kamerplanten

Een kamer vol met groene, zuurstofrijke planten. Wie wil dat nou niet?
Sinds kort heb ik ontdekt hoe leuk het is om kamerplanten goed te verzorgen en om allerlei stekjes groot te laten groeien. Ik was het type waarvan alleen de planten in leven bleven die in de categorie vetplant of cactus vielen. Tegenwoordig is dit dus wel anders, want ik heb ontdekt dat als je planten goed verzorgd je er heel veel voor terug krijgt. 

Op dit moment heb ik vier ‘projecten’ lopen waarvan ik eerst eens wil kijken of dit werkt. Ik heb een stekje van een pannenkoekplant. Deze heb ik twee week geleden in een grotere pot gezet. Sindsdien is de plant alweer een stukje groter geworden:Pannekoekplant

Daarnaast ben ik nog een lidcactus aan het stekken, maar daar zie ik tot op heden nog niet veel gebeuren. Nu staat de cactus ook niet bekend als een snelle groeier dus ik probeer geduldig af te wachten.

En ik ben begonnen met het kweken van kamerplanten. Ik heb wat zaden gekocht om eens te proberen of het lukt. Ik heb drie soorten gekocht; Perzisch tapijtbloem (want op basis van de naam, wil je dat gewoon zien toch?), de Reizigersboom en de Afrikaanse Baobab. Die laatste twee zijn bomen die op het continent Afrika groeien, maar als je zo googelt met de term ‘kamerplant’ er achter, dan zie je dat ze hartstikke leuk zijn voor in huis. Ik zal jullie nu en dan op de hoogte houden van de ontwikkeling van het kweekproces (mocht er überhaupt ontwikkeling komen haha).

Wat voor vandaag ook nog wel even leuk is om te laten zien dat is de bloem in mijn Sanseveria. De Sanseveria staat er natuurlijk om bekend dat ze zo sterk is en eigenlijk weinig nodig heeft. Ze kan zelfs in de volle zon staan en dan ook nog een tijdje zonder water. Wat alleen minder vaak voor komt is dat de Sanseveria bloeit. Ik ben er dan ook best trots op:Ik heb op dit moment 21 soorten kamerplanten in huis, maar ik ben altijd op zoek naar weer een nieuw leuk soort dus als jullie tips hebben dan hoor ik het graag. En als jullie tips hebben van leuke kamerplanten om zelf op te kweken dan hou ik mij ook aanbevolen. 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.