Personal shopper

Je eigen personal shopper?

Een eigen personal shopper die op zoek gaat naar leuke kleding gebaseerd op jouw eigen wensen.
Dit kan nu op een hele leuke, makkelijke en vrijblijvende manier. Ik zag op Instagram een promotiebericht over Zalon en ik ben daar dan toch wel weer heel gevoelig voor en zo kwam ik terecht op de website van Zalon.
Zalon is een initiatief van Zalando en uit het hele land zijn stylisten gekoppeld aan het styleplatform van Zalon.
Stylisten/stijladviseurs kunnen solliciteren om hier aan mee te doen. Ik heb uiteraard een account aangemaakt en ik ben begonnen met het creëren van mijn styleprofiel.

Het aanmaken van je eigen styleprofiel
Stijl
Allereerst mag je kiezen tussen diverse stijlen (foto’s en een beschrijving) die jou het meest aanspreken. Denk aan; klassiek, stoer, zakelijk, speels, sportief, urban etc.

Merken
Vervolgens mag je kiezen welke merken jou het meest aanspreken. Dit heb ik zelf niet ingevuld, omdat ik zelf geen voorkeur heb voor bepaalde merken, maar de optie is er wel. Je kunt in een vrij invulveld aangeven wanneer je net zoals ik geen voorkeur hebt voor bepaalde merken.

Vorm kleding
Dan mag je per item (shirt, broek, jurk, rok, vest, schoenen etc) een voorkeur doorgeven van welke vormen je mooi vindt of wat je zoekt. Wil je bijvoorbeeld off-shouder of wil een ronde hals. Wil je lange mouwen of spaghettibandjes? Wil je strak vallend of los vallend? Wil je prints, strepen of juist effen? Vindt je een pantalon mooier of vindt je een chino mooier? Zijn er bepaalde wassingen die je mooi vindt? Hoe draag jij je taille het liefst (laag/gemiddeld/hoog?) en nog veel meer vragen. Overal staan foto’s bij, zodat je ook meteen weet wat ze bedoelen. Dit vond ik een groot voordeel.

Maat
Je vult je maten in. De algemene maten gaan bij vrouwen van XXS (maat 32) t/m 8XL (maat 56).
Jeans: Taillematen gaan van 24 tot 34. Lengtematen gaan van 28 t/m 36. Cupmaten: 70A tot 110J.

Gemiddelde uitgave
Tevens moet je aangeven wat je normaal voor bedrag uitgeeft een de diverse items. Je hebt per item categorieën waar je op kan klikken.

Wat draag je nooit en vindt je niet leuk?
In een invulveld kun je invullen wat je absoluut niet mooi vindt om te dragen of wat je absoluut niet staat. Ook kun je soms kiezen uit foto’s.

Vrije invulvelden
Overal heb je vrije invulvelden om jouw personal shopper/stylist te laten weten wat jouw voorkeuren en wensen zijn (kleuren/merken/materialen etc) . Zo heb ik bijvoorbeeld aangegeven dat ik van warme kleuren houd en dat nude kleuren mij niet mooi staan. Je kunt ook invullen welk deel van je lichaam het liefst wilt benadrukken en welke je het liefst wilt maskeren
Mijn tip is om hier zoveel mogelijk details in te vullen, zodat de stylist een optimaal beeld krijgt van jouw wensen.

Vervolgens log je in met je Zalando account

Leeftijd, lengte, gewicht, lichaamsbouw en haarkleur
Vervolgens vul jij je gevoelsmatige leeftijd in (of gewoon je echte leeftijd), je lengte en je gewicht (hoe eerlijker, hoe beter het uiteindelijke resultaat). Je geeft tevens aan wat jouw lichaamsbouw is: bredere schouders dan heupen, bredere heupen dan schouders, schouders en heupen ongeveer even breed. Heb je een platte buik, gemiddelde buik of ronde buik, heb je een slanke taille, rechte taille of geen taille (ook hier staan allemaal plaatjes bij zodat je een beeld hebt van wat ze bedoelen).
Als laatste geef je nog aan welke haarkleur je hebt.

Foto’s
Ten slotte is er een optie om foto’s van jezelf toe te voegen. In eerste instantie wilde ik dit niet, omdat het raar voelt om foto’s van jezelf op te sturen. Het is alleen wel echt heel handig om te doen, want dan kan je stylist alles wat je tot nu toe hebt ingevuld koppelen aan hoe je eruit ziet op de foto. Het beste is om twee foto’s op te sturen: één van je gezicht, zodat je stylist de juiste kleuren bij je ogen, lippen en huidtint kan kiezen en één van jou in het geheel, zodat je stylist kan zien welke lichaamsbouw je hebt. Ook hier heb je weer een invulveld waarbij je van alles kan invullen

Kies je styliste/personal shopper
Als je alle bovenstaande gegevens hebt ingevuld en daarmee je styleprofiel hebt voltooid, dan krijg je een pagina met verschillende stylisten welke zijn gematched met jou op basis van de ingevulde gegevens. Je ziet hun foto, hun visie op mode en wat hun kenmerk is. Als je dan vervolgens je eigen stylist hebt uitgekozen dan kun je nog aanvinken of je kleding zoekt voor een speciale gelegenheid (bruiloft, cocktailfeest, vakantie enz). Ook mag je nog kiezen uit diverse kleurenpaletten om aan te geven welke kleuren jij het mooiste vindt en wat jou het beste staat.

Moodboard
Vervolgens is er nog de optie om en soort moodboard samen te stellen van stijlen die jouw aanspreken. Dit mogen laatjes uit tijdschriften zijn of van internet. Ik heb dit zelf niet gedaan.

Kiezen items
Dan mag je kiezen welke items je niet in je box wilt ontvangen. Als je al genoeg schoenen hebt, dan kun je bijvoorbeeld het item ‘schoenen’ weg klikken.

Alle informatie versturen naar stylist
Als je uiteindelijk alles hebt ingevuld dan verzend je de opdracht naar de door jou uitgekozen stylist. Je krijgt een bevestiging van de opdracht en je krijgt een bericht van je stylist dat je over 3 dagen een preview van alle items toegestuurd krijgt per e-mail, zodat je hier je feedback op kunt geven. Ook kun je een optie aanklikken of de stylist telefonisch contact met je mag opnemen of niet. Ik had aangeklikt dat ik dat niet wilde.Zalon

Preview van alle items
Na ongeveer 3 dagen ontvang je een e-mail van je stylist met de door zijn of haar geselecteerde items op basis van de door jou verzonden wensen, voorkeuren en gegevens. Per item kun je aangegeven of je het thuis wilt ontvangen of niet. Tevens is er per item een invulveld, zodat je kan toelichten wat je  van het artikel vindt. De items die je leuk vindt, die worden opgestuurd. De items die je niet leuk vindt, worden niet opgestuurd en vervangen door andere items. Door de feedback weet de stylist weer iets beter wat je wel en niet leuk vindt.

De Zalon box
Een paar dagen later is het dan zover. De box wordt thuisbezorgd. Ik vond dit een heel leuk moment, omdat ik heel benieuwd was wat mijn stylist voor mij heeft uitgekozen en hoe het mij zou staan. Ik had 8 verschillende kledingstukken in mijn box. De stylist had twee complete outfits geselecteerd met items die ik onderling ook nog kon combineren. Er zit een document bij waarin de stylist tips geeft hoe je de diverse items het best kunt matchen. Ook zit er een prijzenlijst bij, zodat je weet wat elk item kost.

De kosten
Voor de dienst van de stylist/personal shopper betaal je helemaal niets. Je betaald uiteindelijk alleen de items die je zelf wilt houden vanuit de thuisbezorgde Zalon box. De items die toch niet mooi staan of die je niet mooi vindt die mag je kosteloos retourneren. Ik heb uiteindelijk vier items van de acht gehouden en dus betaald en de rest geretourneerd. De prijzen van de kleiding die de stylisten uitzoeken vallen heel erg mee en passen binnen de prijscategorieën die je zelf in je styleprofiel hebt aangegeven.

Mijn advies
Omdat er geen kosten aan verbonden zijn kan ik iedereen aanraden om het een keer te proberen. Je krijgt items die je normaal gesproken misschien niet zelf uit zou kiezen, maar die heel leuk staan. Ook als je moeite hebt om verschillende kledingstukken bij elkaar te combineren is dit een heel leuk experiment om eens te doen. Ik had er ook twee items bij zitten die echt niet mooi stonden, dus dat kan uiteraard ook gebeuren. Ik ga het zeker een tweede keer doen en ik kies dan een andere stylist uit voor de variatie. Ook weet ik dan wat ik ten opzichte van de eerste keer anders had moeten doen.

 

Vijf tips voor het invullen van je styleprofiel

  • Kies één bepaalde stijl uit waarvan je een outfit wilt ontvangen. Als je teveel verschillende leuke items kiest, dan krijg je van alles wat en is het risico dat dit het nét niet is.
  • Vul alles naar waarheid in (ook gewicht en ook wanneer je een rondere buik hebt of geen heupen hebt). Je wilt uiteindelijk dat de gekozen outfits je passen toch?
  • Vul zoveel mogelijk gedetailleerde informatie in. Vul alle invulvelden in en probeer ze gedetailleerd mogelijk je wensen voorkeuren te beschrijven. Hoe meer details, hoe gerichter de stylist kan zoeken.
  • Stuur foto’s van jezelf op. Zoals ik al schreef wilde ik dit eerst niet doen, omdat het wat raar voelt maar doe het wel! Je stylist heeft dan een veel beter beeld van je kleur huid, ogen, lippen, haar en van je lichaamsbouw.
  • Probeer het gewoon uit! Het kost niets extra’s en je hebt de volledige vrijheid om zelf te kiezen wat je wilt houden (en dus wilt betalen) en wat niet. Het ergste dat kan gebeuren is dat je alle items in je box fantastisch vindt, want dan heb je wellicht een vrij hoge rekening :-).

Als er mensen zijn die dit gaan uitproberen, laat het me weten want ik ben benieuwd of de items die jij uiteindelijk ontvangt ook voldoen aan alle wensen en voorkeuren. Veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.