Iers restaurant & pub De Turfsteker

Midden in Westerbork vindt je het gezellige Ierse restaurant & pub ”De Turfsteker”
Guinness bier, meerdere soorten Irish red ale, haasbiefstuk van het Ierse rund, In Guinessbier gestoofd rundvlees, vanille-ijs, overgoten met Guinness bier, warme chocolade en slagroom en natuurlijk de échte Irish coffee die niet mag ontbreken.

Wij hebben vanavond een mooie tafel uitgekozen op het terras. We waren op tijd, dus er was nog plek.
Nadat we een Smithwicks red ale en een Brand Weizen hadden besteld, kwam het ene Dafje naar het andere Dafje voorbij. Geinig.

Het gezellige vind ik de traditionele Ierse sfeer die het restaurant ademt. Niet alleen in de gerechten, maar ook in de aankleding en de Ierse live muziek. Het voelt net alsof ik even twee uur op vakantie ben geweest.

Wat mij ook opviel was het personeel. Ik let er altijd heel erg op hoe het personeel met gasten omgaat en de jongen die ons bediende deed dit perfect. Hij liet precies genoeg tijd tussen de kaart en het opnemen van de bestelling, hij legde keurig netjes uit waarom er opeens een grote groep mensen buiten ging zitten en legde ook uit dat zij even pauze hadden en even later naar binnen zouden gaan, hij was sociaal, haalde snel de afwas weg en hij vroeg geregeld of alles naar wens was. Hij deed dit perfect! Ik weet niet wat zijn naam is, maar onze complimenten!

Onze gerechten

Spareribs
Dit zijn de zoet gemarineerde spareribs met huisgemaakte knoflooksaus. Heerlijk gemarineerd en het vlees gleed, zoals het hoort, van het bot af. Daarbij een glas Murphys red ale. Goede combinatie.
Bij elk gerecht krijg je lekkere zelfgemaakte en gekruide aardappelpartjes en salade.

Fillet Steak
Zelf had ik de Fillet Steak. Als ik al die soorten vlees op een menukaart zie staan, dan weet ik nooit precies welke ik het meest lekker vindt. Ik

weet dat mijn voorkeur uit gaat naar lekkere, gekruide, malse biefstuk en het liefst met kruidenboter maar welke steak daar dan het beste bij in de buurt komt weet ik nooit. Onder dit gerecht was de uitleg: Haasbiefstuk van het Ierse rund, malser tref je ze niet! Traditioneel met kruidenboter. Klinkt goed! Het gerecht maakt de uitleg meer dan waar. Dit gerecht staat in mijn top 3 van lekkerste biefstukken ooit! En dat zijn er nogal wat…Ik heb werkelijk genoten van elke hap.

Dublinner
Een huisgemaakt hazelnootparfait op kruimel-meringue. Wij kijken altijd naar Masterchef Nederland en daar maken ze regelmatig een meringue. Mijn vriend heeft die term nu al zo vaak gehoord terwijl hij nog nooit een meringue gehad heeft, dus hij wilde dit eens proeven. Het was zijn eerste meringue, maar zeker niet zijn laatste. Hij gebruikte het woord ‘smaakexplosie’.

Lemon pie
Dit is een citroentaart met frambozenijs en slagroom. Het was vandaag een warme, zomerse dag en ik had dan ook zin in een fris dessert. Ik

hou heel erg van rood/roze/paars gekleurde vruchten en van citrus gerelateerde producten, dus dit was voor mij een ideale combinatie. De frambozensorbetijs vond ik werkelijk zeer smaakvol. Ook hier heb ik weer genoten van elke hap. Ook de kleur van het ijs was prachtig.
De citroentaart was ook lekker fris van smaak, maar mijn voorkeur ging uit naar het ijs.

Wat mij betreft is dit traditionele Ierse restaurant De Turfsteker dan ook een aanrader vanwege de Ierse sfeer, de kwaliteit en smaak van het eten, het personeel en de gezellige, groene luifeltjes boven de ramen. Ik wens jullie alvast smakelijk eten toe.

Update: De Turfsteker heeft het bericht zelf ook gelezen en gedeeld op hun social media. Zo leuk dat ze het zo waarderen. Enne…Hugo voor medewerker van het jaar!

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.