High tea

High Tea – Hof van Sellingen

Mijn zus en ik hebben onze moeder voor Moederdag een High Tea cadeau gedaan. In de regio zijn genoeg locaties waar een high tea geboden wordt, maar ik heb gekozen voor Hof van Sellingen. Mijn keuze is op Hof van Sellingen gevallen omdat het midden in het mooie, bosrijke Westerwolde ligt en ze een winkel hebben met prachtige Riviera Maison items voor in huis.Thee

Ik ben een echte koffie drinker, maar het ging mij te ver om tijdens een High Tea koffie te bestellen. We begonnen dan ook met Elfen thee (mix van Cassis en een champagne smaak) en Hof van Sellingen thee (fruitige mix). Smaakte goed.

QuicheWe begonnen de High tea met een hartig hapje: Prei Quiche.

Uiteraard wordt alles geserveerd op Riviera Maison servies (what else). Riviera Maison is mijn favoriete merk voor items in huis. Ik heb dan ook al veel verzameld door de jaren heen. Het is duur, maar het is goede kwaliteit en het ziet er goed uit. Riverdale en Cosy and Trendy vind ik goede opvolgers.

We wilden in eerste instantie buiten zitten, maar de High Tea werd binnen geserveerd om de kwaliteit van het eten in stand te houden. Heel logisch en goed dat ze daar aan denken.

 

 

Na de Prei quiche kwamen de sandwiches. Er lagen drie soorten sandwiches op het bord; Sandwiches

 • Brie met honing en walnoot
 • Ham met sla en honing mosterdsaus
 • Salami met sla

Mijn favoriet was de sandwich met ham, sla en honing mosterdsaus. De opmaak van de borden was allemaal goed in orde: vrolijk, zomers en fris.

 

 

 

 

SconesDaarna kwamen heerlijke Schotse Scones; met en zonder krenten. Er werden drie bakjes bij geserveerd; Cream, zelfgemaakte jam (ik denk van aardbeien, maar dat weet ik niet zeker) en Lemon Curd. De scones waren heerlijk en ook heel machtig.

Tussendoor gingen we af en toe even lekker in het zonnetje zitten thuis of even rondlopen in de winkel. Uiteraard hebben we weer van alles van Riviera Maison gekocht. Normaal gesproken neem ik ook altijd een fris geurzakje mee, maar dit keer heb ik een geurkaars gekocht. Ik kan daar de hele dag wel aan ruiken. Uiteraard is het zonde om de kaars op te branden. Riviera Maison fans begrijpen dit wel…

 

 

 

Na de scones kregen we de laatste ronde: de zoete ronde. Aardbeien kwark taartjes, after eight ijs, chocola, aardbeientaart en noem het allemaalTaart en chocola maar op. Ondertussen hebben we ook nog luchtwegen thee gekozen met een smaak waar we niet precies op konden komen. Dit was uiteindelijk wel onze favoriet.

Ondertussen waren we ongeveer 2,5 uur verder en hebben we ontzettend genoten van al het lekkers.
Chocola en gebakHet personeel van Hof van Sellingen vind ik ook altijd heel attent, vriendelijk en gastvrij. Wat ook heel leuk is om een keer een te gaan is de Riviera Maison bingo. Hier zijn allemaal mooie Riviera Maison prijzen te winnen en zeg nou eerlijk….wie wil dat nou niet.
Het is ook nog eens hartstikke gezellig en Eise doet dit met veel humor.

 

 

 

 

 

Aardbei gebak

Wij zijn alle drie van mening dat de kwaliteit van al het lekkers dat wij hebben mogen ontvangen hoog was.
Er zijn ook High teas waarbij de hoeveelheid prima is, maar de kwaliteit aanzienlijk minder. Dit was precies genoeg, heel lekker en had een hoge kwaliteit. Ook vind ik de inrichting binnen heel erg gezellig. Het geeft mij het gevoel alsof ik op visite ben bij hun in huis. Huiselijke sfeer dus.

Ik zou zeggen: reserveren en genieten! En vergeet vooral niet de winkel door te lopen.

 

 

 

 

3 Comments

 • Natuurlijk Noorden

  Kijk dit is nou eens een review die wij geweldig vinden over een Groningse high tea locatie! We hebben op onze site Natuurlijk Noorden al wel de leukste high tea adressen van Drenthe. Groningen moet nog. En dankzij jouw leuke blog zullen we Hof van Sellingen straks zeker gaan benaderen! Met vriendelijke groet, Natuurlijk Noorden

  • lifestyletoday

   Bedankt. Super leuk berichtje en goed om te horen dat jullie er iets aan hebben! Ik heb nog wel meer adresjes voor jullie hoor dus als ik jullie nog een paar door kan geven dan laat het gerust weten. Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.