Canarische aardappelen met mojosaus

Vanmiddag heb ik een blog geschreven over Parque Santiago op Tenerife. Aan het einde van deze blog schreef ik over de typische Canarische lekkernij: Canarische aardappelen met mojo saus. Nadat ik hierover had geschreven, kreeg ik zelf zin in dit gerecht. Zoals ik in de blog over Tenerife al schreef, zijn er twee soorten mojo saus. De groene en de rode variant. Wij hebben vanavond de rode variant gemaakt, want zelfgemaakt is immers veel lekkerder dan de sauzen uit een flesje. De krieltjes zijn, net zoals op de Canarische eilanden, in zeezout gekookt. Hierbij de ingrediënten voor de rode mojo saus:

 • Rode paprika
 • Spaanse peper
 • Knoflook
 • Komijnzaad
 • Cayennepeper
 • Paprikapoeder
 • Snufje zout
 • Scheutje olijfolie

2 Comments

 • Sonja

  Dat ziet er lekker uit. Thanks voor het recept. Ik ga het ook eens proberen te maken. Kunnen die aardappelen in de supermarkt gekocht worden of moet dat in een speciale shop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.