
Canarische aardappelen met mojosaus
Vanmiddag heb ik een blog geschreven over Parque Santiago op Tenerife. Aan het einde van deze blog schreef ik over de typische Canarische lekkernij: Canarische aardappelen met mojo saus. Nadat ik hierover had geschreven, kreeg ik zelf zin in dit gerecht. Zoals ik in de blog over Tenerife al schreef, zijn er twee soorten mojo saus. De groene en de rode variant. Wij hebben vanavond de rode variant gemaakt, want zelfgemaakt is immers veel lekkerder dan de sauzen uit een flesje. De krieltjes zijn, net zoals op de Canarische eilanden, in zeezout gekookt. Hierbij de ingrediënten voor de rode mojo saus:
- Rode paprika
- Spaanse peper
- Knoflook
- Komijnzaad
- Cayennepeper
- Paprikapoeder
- Snufje zout
- Scheutje olijfolie


2 Comments
Sonja
Dat ziet er lekker uit. Thanks voor het recept. Ik ga het ook eens proberen te maken. Kunnen die aardappelen in de supermarkt gekocht worden of moet dat in een speciale shop?
lifestyletoday
Hoi Sonja. De krieltjes zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Laat je weten hoe het is gegaan? Succes.