3 ideeën voor mijn perfect zomerse tuin

Het is voorjaar en de zomer staat voor de deur. Het ideale moment om een lekker aan de slag te gaan in de tuin. Voor mij is de tuin een plek waar we lekker kunnen zitten/relaxen, lekker kunnen eten en waar veel planten en accessoires staan. Omdat wij binnenkort gaan verhuizen, ben ik momenteel bezig om na te denken over de inrichting van de nieuwe tuin. Hier drie leuke ideeën die ik ben tegengekomen:

Loungen
Een fijne tuin begint met een plek om te relaxen. Ik vind het heerlijk om een stukje vakantie te verwerken in mijn tuin. Er zijn ontzettend leuke hangmatten of hangstoelen te koop waar je heerlijk in kan loungen. Ik wil dus heel graag een hangstoel of hangmat in mijn tuin zetten met een mooie palm ernaast. Dan is het net of ik op de Canarische eilanden vertoef.  Op dit moment twijfel ik nog over deze hangmat:
Hangmat Familie Black Edition Gold

Gezien op https://www.dehangmat.nl/ 
Wanneer we de sleutel krijgen van de nieuwe woning, ga ik eerst kijken of ik twee geschikte bomen heb waar hij tussen past en anders ga ik voor een complete set met standaard. Wel zo makkelijk want dan kan ik hem ook nog een keer verzetten.
Of deze hangstoel:

Hammock Chair Chill Calm

Deze heb ik gezien op: https://www.tropilex.com/nl/ 

En ik twijfel nog tussen de kleur bordeaux, blauw of groen. Het is ook wel mooi als zulke hangmatten op gaan in de natuur qua kleur. In elk geval ga ik dit sowieso aanschaffen voor de nieuwe tuin om heerlijk een boek in te lezen en te genieten van de zon!

Tropische sfeer
Naast een heerlijke hangmat of hangstoel wil ik graag een hele mooie, grote winterharde palmboom. Ik zit te denken aan deze: 

Dit is de Chinese waaierpalm. Hij is volgens mij wel te koop bij de grotere tuincentra. De palm heeft veel water nodig en moet als ze klein is nog wel even beschermd worden tegen koude wind. Ik denk dat hier twee van ga kopen voor beide kanten van de hangmat/hangstoel.

Grote buitenpotten
Ook wil ik graag mooie, grote andere planten in de tuin en het liefst in mooie buitenpotten. Ik heb nu veel blauwe, keramieken potten waardoor er ook veel kleur op het terras ontstaat. 

Ik heb er al een paar, maar ik ga binnenkort even naar een tuincentrum om er nog een aantal te kopen. Als ik de sleutels van de nieuwe woning heb, ga ik kort daarna een aantal mooie planten voor in de tuin aanschaffen. Zoals jullie hebben kunnen lezen, ben ik bezig met het kweken van kamerplanten (zie vorige post). Ik wil ook wel wat groenten en buitenplanten gaan kweken. 

Warmte
Ik zit in het voorjaar en in de nazomer ook nog graag buiten in de avonden en dan is het laat in de avond vaak wel wat frisser. Ik vind een mooie, grote vuurtafel echt prachtig! Het is lekker warm en het brengt een gezellige sfeer met zich mee. 

Afbeeldingsresultaat voor vuurtafels

Ik ben dus lekker ideeën aan het op doen voor in de nieuwe tuin. Als iemand nog leuke ideeën heeft, dan hoor ik het graag. 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.